Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Витанов: Начело на БСП може да застане Крум Зарков, атмосферата в партията е отровена

Политика

Петър Витанов: Начело на БСП може да застане Крум Зарков, атмосферата в партията е отровена

Петър Витанов: Начело на БСП може да застане Крум Зарков, атмосферата в партията е отровена - Tribune.bg
Снимка:

Атмосферата е отровена вътре, коментира относно процесите в БСП бившият евродепутат Петър Витанов. По думите му, ако БСП иска да се развива трябва „да възстанови диалога вътре, защото той е много нарушен“.

„В политиката има много пазарлък, включително и персонален. Много е тъжно, че политиката много често се персонифицира“, отбеляза Витанов.

Според него няма много опции за човек, който да поведе БСП оттук нанатък.

„Аз лично винаги съм симпатизирал на Крум Зарков – ние сме много близки. Години наред сме работили. Със свещ трябва да търсят хора като Крум Зарков. Има млади леви хора, които също биха могли да се ангажират. Нинова създаде един много опасен прецедент в ляво – да има авторитаризъм и всичко да се свърза с един човек. А БСП винаги е била много по-различна от всички останали политически партии. Колективното начало единствено може да възстанови доверието, ако изобщо процесът е обратим“, посочи бившият евродепутат.

Той коментира и избора на Елена Йончева да продължи напред с ДПС.

„Елена Йончева ми е колежка. Седем години съм работил с нея. Всеотдайна е в работата си. Работи по важни за България теми. Нейното място е ценно, а пък този трансфер е стратегия на ДПС. Беше с цел да релегитимира ръководството на ДПС, защото Елена е известна като борец срещу корупцията и когато е там индиректно се внушава, че корупция няма“, смята Витанов.

Той бе лаконичен относно собствените си планове и доколко те са свързани с политиката.

"При мен не е стоял въпросът за втори мандат в Брюксел. това беше просто шанс преди 5 години. Винаги за мен каузата е била България", уточни политикът. За него бъдещето му е свързано с обществената работа, с която винаги се е ангажирал.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати